Paard van Noord is een vereniging van inwoners uit Amsterdam-Noord die de oude betonkraan langs Zijkanaal I wil heroprichten. Rondom de kraan willen we een ontmoetingsplek creëren die het cement vormt tussen de verschillende buurten en groepen uit Amsterdam-Noord.

Over ons

Over ons

Paard van Noord is ontstaan uit een enthousiaste groep buurtbewoners. We vertellen je graag meer over ons en onze plannen.

Meer over ons

Over de kraan

Over de kraan

De oude betonkraan heeft een rijke geschiedenis. We hebben hier grondig onderzoek naar gedaan en laten je graag zien wat we hebben gevonden.

Meer over de kraan

Activiteiten

Activiteiten

De komende tijd zullen er steeds meer leuke activiteiten rond de kraan worden georganiseerd. Kijk in de kalender voor een overzicht van aankomende events.

Bekijk de kalender
Reddingsactie voor een icoon van Amsterdam-Noord

Laatste nieuws over het Paard van Noord

Programma van Eisen

Programma van Eisen

Een belangrijke stap naar de oprichting van het Paard van Noord is het Programma van Eisen. Het is een gedetailleerde technische beschrijving van de eisen die er zijn om de hijskraan veilig op te kunnen richten en te kunnen gebruiken. Er staan twee mogelijke scenario’s beschreven in het programma: een minimale en een ruimere variant. […]

Continue Reading
Lenteborrel zeer geslaagd!

Lenteborrel zeer geslaagd!

Afgelopen zaterdag 16 mei hebben we weer een erg leuke bijeenkomst gehad bij het Paard van Noord. In samenwerking met Bongerd Groen (zie ook www.bongerdgroen.nl) hebben we een middag georganiseerd die bezocht werd door zo’n 60 mensen. Samen met kunstenares/ontwerper Katja van Heesch (Kwartiermaker Kleurenstraat bij Stg. Broedstraten) hebben kinderen schilderijen gemaakt. De schilderijen hangen […]

Continue Reading

Laatste tweets

P N