Programma van Eisen

Een belangrijke stap naar de oprichting van het Paard van Noord is het Programma van Eisen (PvE). Het is een gedetailleerde technische beschrijving van de eisen die er zijn om de hijskraan veilig op te kunnen richten en te kunnen gebruiken.

Er staan twee mogelijke scenario’s beschreven in het programma: een minimale en een ruimere variant. Deze verschillen in leefruimte, veiligheid, mogelijkheden, en uiteraard ook in kosten. Het ligt nog niet vast welk scenario het uiteindelijk gaat worden.

Onze wens is om een basisruimte te creëren in het machineruim. Dat gaat om 6 x 3,5 m. Daarmee krijgen we een uitvalsbasis voor al onze activiteiten. Het balkon eromheen biedt meer oppervlakte, en dus ook ruimte aan meer mensen, wat leuk is voor activiteiten tijdens mooi weer :-)
De waarschijnlijkheid dat het gebruik van de kraan ook hoger gaat dan dit balkon/terras, bijvoorbeeld als een publieke uitkijktoren, niet heel groot. Dit is ons afgeraden door verschillende experts, gezien de gevolgen die het heeft voor verantwoordelijkheid/veiligheid, regelgeving en vergunningen.

Voor een prachtige impressie van hoe het er uit kan gaan zien, en voor meer details, kun je het Programma van Eisen hier bekijken:PvE-PVN 2